Assassin´s Creed: Unity bevat naast een gedetailleerd Parijs en vernieuwing ook een totaal nieuw hoofdpersonage. Dat hij Arno Dorian heet weten we al een tijdje, maar wie is hij eigenlijk? Schrijver van het script, Travis Stout, gaf op het blog van Ubisoft wat meer en interessante informatie.

Zo vertelde Stout dat de familie van Arno erg oud is en dat ze al voor een lange tijd sluipmoordenaars zijn. Vandaar dat het hoofdpersonage een wat ouderwetse naam heeft die overigens fonetisch is gespeld om ervoor te zorgen dat deze makkelijk uit te spreken is.

Arno is volgens Stout een zeer gedreven jongeman die zijn fouten uit het verleden wil goedmaken. Hij is dan ook erg toegewijd tot de Assassin Order die hij als een ideaal ziet, maar tegelijkertijd is hij niet onder de indruk van de lange en mystieke traditie. Hij denkt voor zichzelf en neemt zijn eigen beslissingen.

Hij is dan ook geen goedgelovige en neemt niet alles aan als waarheid. Soms zal hij door zijn goede opleiding quotes naar voren halen en gebruikt hij humor wanneer hij in een emotionele kwetsbare staat is. De makers willen er volgens Stout ook voor zorgen dat hij niet gezien wordt als één of andere badass met one-liners, die je zo vaak ziet in actiefilms, maar als een echt persoon.

Zo hebben we Arno iets beter leren kennen, maar wellicht wil je nog meer informatie over de game zelf, dan kun je terecht in onze E3 preview of bekijk onze eerste indruk in de video-preview.