http://www.psx-sense.nl/images/file/img_53df5d4f6fbee.jpg

Wil Microsoft het van Sony winnen, of in ieder geval gelijk spel spelen, dan moet er een hoop veranderen in de strategie van de Amerikaanse software-gigant. De PS4 verkoopt voor een prijs van 399,99 euro, hiervoor krijg je een 500GB PS4 met controller en de benodigde kabels. De Xbox One werd op de markt gebracht in enkele Europese landen voor een prijs van 499,99 euro. Dit was alleen een Xbox One pakket met 500GB console, controller en Kinect.

Het feit dat Kinect bij veel mensen toch in de kast belande in plaats van prominent op de TV kast, wat aardig vol kan worden met bijvoorbeeld soundbar, Kinect en andere ongein, besloot Microsoft een bundel zonder Kinect te maken. Deze bundel werd hetzelfde geprijsd als de PS4, waardoor het prijsniveau van beide consoles hetzelfde is, namelijk 399,99 euro.

Microsoft lijkt alleen een stapje verder te willen gaan en de Kinect-loze bundel voor 349,99 in de winkels te willen leggen. Op de mobiele website van Xbox Spanje was namelijk een advertentie te zien met de Xbox One onder de noemer “#xboxgamescom” met een prijs van 349,99 euro. Dit is vervolgens redelijk snel weer aangepast, maar NeoGAF was er op tijd bij om het te kunnen melden op de fora.

Dit doet natuurlijk de geruchtenmolen flink aan het draaien en het zou kunnen betekenen dat Microsoft straks op de Gamescom een prijsverlaging aan gaat kondigen. Het kan zijn dat de prijsdaling te vroeg online is gezet, maar we sluiten ook niet uit dat het misschien toch om een fout gaat.

Mocht Microsoft het gerucht door gaan zetten, dan zijn we erg benieuwd naar het antwoord van Sony.