http://www.psx-sense.nl/images/file/img_53d9d4d9c9552.jpg

Gespeeld: Diablo III: Ultimate Evil Edition – Onlangs mochten we bij Activision Blizzard de game Diablo III: Reaper of Souls testen op de PS4. De game is geport met 60 frames per seconde naar Sony’s nieuwste console en komt hiermee met een aantal interessante verbeteringen. Benieuwd wat dit dan is? Check het in onze preview.

De tijd gaat snel

Het klokje tikt en op een niet zo’n laag tempo ook. Als je bedenkt dat Diablo III alweer twee jaar geleden verscheen op de PC, dan lijkt de tijd wel erg snel voorbij te zijn gegaan. De game die we twee jaar geleden van Blizzard kregen, die is bijna niet meer te herkennen. Blizzard staat er natuurlijk om bekend haar games goed te onderhouden en dit is ook met Diablo III het geval.

Onderhouden gebeurd bij Blizzard niet alleen in de vorm van nieuwe content, maar ook het bijhouden van nieuwe platformen. Zo verschijnt de game nu op de PS4 en hiermee is de stap naar ‘next-gen’ eindelijk gemaakt. Deze stap wordt alleen niet zomaar gedaan, het wordt gedaan met de Ultimate Evil Edition, en een completere Diablo-ervaring dan dit ga je niet krijgen. Deze titel bevat namelijk alle reeds uitgekomen updates voor de game evenals verbeterde graphics.

‘Next-gen’ features

Het uitbrengen van een game op de PS4 brengt natuurlijk meer met zich mee dan een wat beter ogende game dan dat je op de PS3 zou zien. De game speelt allereerst enorm vloeiend, bevat geen framedrops, geen screen-tearing of andere ongein; heerlijke 60FPS op een prachtige resolutie van 1080p. Grafisch is de game te vergelijken met zijn PC-broer op de maximale settings.

De PS4-versie brengt uiteraard nog andere een leuke feature met zich mee en dat is natuurlijk Remote-play. Ook dit hebben we even mogen testen en we kunnen zeggen dat dit erg goed werkt met de besturing van Diablo III. De tekst in menu’s is alleen met Remote-play wel erg klein, maar dit probleem is iets waar meerdere titels mee kampen op de PS Vita, zelfs de native-games dus daar valt weinig aan te doen. Toch is het niet heel erg voor de beleving en de ervaring.

Lokale coöp is toegevoegd

Blizzard liet ons daarnaast ook zien hoe je wederom op simpele wijze lokaal de game in coöp kunt gaan spelen. De coöp blijft qua essentie gewoon hetzelfde aan wat het al was, maar wat wederom bleek uit onze speelsessie is dat het ontzettend prettig werkt. Nu is het tot op heden bij veel titels gebleken dat het hebben van een tweede controller vaak overbodig is, omdat het niet ondersteund wordt, maar de coöp van Diablo III: Ultimate Evil Edition is er weer eentje die er om schreeuwt om gespeeld te worden. Des te blijer we zijn dat Blizzard dit op een efficiënte wijze heeft toegepast, want dit is een ideale game om samen op de bank te spelen.

In de coöp modus wordt natuurlijk samen veel loot opgepakt en dus is het toewijzen van loot een lastige kwestie, tenminste, dat zou je denken. Men heeft hier alleen een handige oplossing voor bedacht, de loot die namelijk het beste bij een bepaalde speler past, is degene die het krijgt. Raak dus niet in paniek als het speciale item dat door jou opgepakt is niet in je bezit komt, in coöp werk je samen en heb je er dus alsnog wat aan.

Ook leuk om te vermelden is dat iemand niet uit het scherm kan lopen in de Diablo III coöp, de camera zoomt gewoon uit en je blijft zo op die manier allebei in beeld. Door de hectiek kun je overigens wel af en toe je personage kwijtraken tijdens de grootse gevechten, maar een druk op de knop zet een blauwe pijl boven je eigen personage, iets wat bij nieuwe spelers erg handig kan zijn om zo toch het overzicht te bewaren.

Voorlopige conclusie:

Diablo III: Ultimate Evil Edition is zijn naam meer dan waard. De game brengt zo’n enorm verbeterde versie naar de PS4, dat elke Diablo-speler met een PS4 reden heeft om de game (opnieuw) aan te schaffen. De enorme lijst aan voordelen trekt je dan ook al snel over de streep. Je speelt heerlijk in 1080p op 60fps, er is lokale coöp, je ontvangt de uitbreiding Reaper of Souls, alle updates en ook nog eens de mogelijkheid tot Remote-play met de PS Vita. Nette deal toch? Wij vinden in ieder geval van wel en later deze maand lees je onze review.

Voor verdere informatie over Diablo III op de consoles, kun je natuurlijk onze review lezen.