http://www.psx-sense.nl/images/file/img_53e0cb58bff61.jpg

Virtual Reality blijft een onderwerp van debat of het nu een leuke toevoeging is ja of nee. Eerder was een ex-medewerker van Valve al erg kritisch over de manier waarop de game-industrie VR aan het pushen is als het nieuwe gamen. Hij blijkt alleen niet de enige grote naam die er moeite mee heeft, ook Trip Hawkins, oprichter van Electronic Arts, is nog niet overtuigd van de techniek.

De man is erg hard in zijn uitspraken en zegt zelfs “Nobody really cares”. Hij vindt zelfs dat wanneer hij een bril op moet zetten dat dit al vervelend is. Wanneer hij thuis is wil hij gewoon kunnen gamen en niet per ongeluk zijn bier omstoten of telefoon niet kunnen vinden. Ook het feit dat je geen oogcontact kunt maken met andere mensen in de kamer is voor hem een dealbreaker.

Het feit dat VR eigenlijk heel erg anti-sociaal is blijkt een dealbreaker voor meerdere mensen, aangezien het toch belangrijk is dat je ook de wereld om je heen nog kunt bekijken/beleven en niet helemaal opgaat in het spel.

“Having to put on glasses is kind of annoying and alienating. If I’m in my home, playing games, I don’t want to knock my beer over, I don’t want to not be able to find my phone if it rings; I don’t want to not be able to make eye contact with other people in the room, you know?”