De FIFA-franchise heeft altijd al hoge ogen weten te gooien wat betreft de licenties. De games kennen al jarenlang enorm veel echte competities, clubs, spelers en stadions. Enkele stadions waren levensecht nagemaakt in de game en hetzelfde geldt voor spelers. Er waren de laatste jaren echter nog veel spelers die in de game niet op de echte speler leken en dit was wel wat jammer. Voor FIFA 15 heeft EA Sports nu een mooie deal weten te sluiten wat betreft de Engelse competitie.

De ontwikkelaar en uitgever heeft namelijk het contract met de Barclays Premier League, de voetbalcompetitie van Engeland, verlengd voor een aantal jaren. Dit gaat voor vele nieuwe mogelijkheden zorgen in FIFA 15. Hieronder zetten we ze allemaal even op een rij.

Stadions

In FIFA 15 zullen de stadions van alle twintig clubs uit de Engelse competitie aanwezig zijn. Deze zijn tot in detail nagemaakt en de echte fans zullen ze dus meteen herkennen. Bovendien zijn er tijdens het afgelopen voetbalseizoen geluidsopnames gemaakt in alle stadions. Zo reageert het publiek in elk stadion nu anders, net zoals ze in het echt ook doen. Bovendien zijn de liederen van de fans voor elke club ook aanwezig. Onderaan dit bericht zie je screenshots van de stadions uit de Engelse competitie, in FIFA 15.

Spelers

Alle gezichten van de basisspelers van alle clubs uit de Premier League zijn levensecht nagemaakt. Door de deal van EA met de Premier League, waren de ontwikkelaars in staat om 3D scans van de gezichten van de spelers te maken, iets dat normaal niet zomaar mogelijk is. Bij de screenshots onderaan dit bericht zie je ook enkele voorbeelden van hoe de spelers er in de game uit zullen zien.

Andere features

Naast dat de stadions en de spelers levensecht zijn nagemaakt in FIFA 15, zijn ook de volgende features aanwezig in de game:

  • De menu’s, scoreborden en alle grafische aspecten worden aangepast, waardoor het de uitstraling van een tv-uitzending van de Premier League krijgt.
  • Het commentaar wat gegeven wordt tijdens de wedstrijd komt overeen met de realiteit.
  • Wedstrijden in de Premier League in FIFA 15 hebben het zogenaamde Goal Decision System. Dit systeem zagen we bijvoorbeeld ook al in actie op het afgelopen wereldkampioenschap en geeft goed aan of een bal over de lijn is of niet. Dit systeem kan je in onderstaande video in actie zien in de game.

Wij zijn in ieder geval erg blij met al deze toevoegingen en we zijn dan ook benieuwd of EA ook een deal heeft voor andere competities. Dit alles zal namelijk erg bijdragen aan de authenticiteit en de beleving van de game.