Zoals je hier eerder al hebt kunnen lezen was de beta van Destiny een daverend succes en zijn er indrukwekkende statistieken vrijgegeven. Het gevolg is dat we nu met z’n allen (bijna althans) reikhalzend uitkijken naar de 9 september, de datum dat Destiny echt zal gaan verschijnen. In het kader daarvan zijn enkele uitspraken die Eric Hirshberg, Publishing CEO van Activision, onlangs deed interessant te noemen.

Hirshberg deed zijn uitspraken tijdens een meeting met investeerders en hij vertelde dat de beta aantoonde dat het fundament van de game ‘erg sterk’ is. Hij noemt eventuele aanpassingen die nog gedaan worden dan ook eerder ‘tweaks’, dan dat het volgens hem om echt grote veranderingen gaat.

“But I would describe this as tweaks and not major changes, as we saw the fundamentals of the game to be very strong. And the good news is because we got 4.6 million players into the beta we were able to test the back-end in scale and it performed really well and stably.”

“We think we’re ready for a great launch with a great partner in Bungie.”

Interessant deze uitspraak, maar niet heel schokkend, aangezien de lancering van Destiny niet ver meer van ons vandaan is. Bovendien liep de beta van Destiny, zeker in vergelijking met beta’s van andere games, erg soepel en voelde de algehele gameplay zeer vloeiend aan.

Volgende week kunnen we tijdens de Gamescom nog voor de release daar is weer even met Destiny aan de slag. Dat zal het wachten die laatste weken wellicht alleen maar moeilijker maken.