Sony is officieel gestopt met de ondersteuning van PlayStation Mobile, in plaats daarvan focust het Japanse bedrijf zich op de PS Vita en hoopt dat de consument dat ook doet. Het PlayStation Mobile model heeft het dus net geen twee jaar uitgehouden, sinds het in oktober 2012 gelanceerd werd.

Het idee was om content aan te bieden via PlayStation gecertificeerde Android apparaten en tevens ook de PlayStation Vita. In eerste instantie waren het alleen Sony smartphones die gebruik konden maken van PlayStation Mobile, maar al snel was het ook mogelijk om met HTC, Sharp, Fujitsu en Alcatel smartphones en tablets gebruik te maken van de dienst.

Helaas is dat dus nu ten einde, want Sony geeft geen garanties meer na firmware update 4.4.3 en elk apparaat wat op Android’s aankomende update genaamd L draait heeft geen ondersteuning meer. In plaats daarvan ziet Sony de consument liever overstappen op de PlayStation Vita.

Op zich geen verassing, aangezien we al langer het vermoeden kregen dat de dienst niet heel erg succesvol bleek. Eind vorig jaar nog was er een aanbieding van vijf weken lang gratis games, dat lijkt toch op een soort laatste stuiptrekking.