http://www.psx-sense.nl/images/file/img_53e3504e0801a.jpg

Twitch begon ooit als niche-site onder de tak van Justin.TV, men kwam met een site die het livestreamen van games mogelijk maakte in een community waar games en games alleen de boventoon voerde in het stream-aanbod. Justin.TV zag alleen al gauw Twitch uitgroeien tot een enorme site, die uiteindelijk zelfs de hoofdsite voorbij wist te gaan qua cijfers en ook qua publiek. Justin.TV was voor de meer casual streams over het dagelijks leven en al het andere, maar voor games hoefde je er niet te komen.

Nu Twitch zo groot is geworden en sites als BlogTV en Ustream hetzelfde als Justin.TV doen, alleen dan vaak beter, besluit men Justin.TV te sluiten en zich volledig te focussen op Twitch. Naast deze ingrijpende verandering gooit men ook de video’s op de schop die bewaard worden door de service. Zo zullen Twitch-gebruikers oude broadcasts die langer duren dan 2 uur niet meer eeuwig kunnen bewaren. Turbo-subscribers en partners kunnen dit ook niet, maar krijgen wel 60 dagen bewaartijd terwijl normale leden slechts 14 dagen zullen krijgen. Highlight video’s van maximaal 2 uur kunnen nog wel bewaard blijven tot onbepaalde tijd, door elke Twitch-gebruiker.

Ook integreert Twitch een systeem die op YouTube bij introductie erg veel commentaar kreeg, namelijk een ‘Content ID’-systeem. Dit systeem scant video’s automatisch op ongeautoriseerd gebruik van audio en zal video’s dempen die opgeslagen zijn. Voor live broadcasts is er geen ‘Content ID’-systeem actief.

Al deze veranderingen zetten het gerucht wel extra krachtbij dat Twitch overgekocht zou worden door Google, iets wat al langere tijd in de lucht hangt.