http://www.psx-sense.nl/images/file/img_528fe8fe7aa47.jpg

De media-functionaliteiten van de PS4 zijn tot op heden nog altijd een beetje karig. Er ontbreken eigenlijk echt een paar goede apps die de kwaliteit van bijvoorbeeld Netflix en Hulu Plus kunnen evenaren. Uiteraard is er een app van de NOS, maar of dat nou echt geweldig werkt valt over te discussiëren. Of we ooit zoveel apps kunnen verwachten die we op bijvoorbeeld een Smart-TV zien, dat blijft een droom van vele gamers. Sony heeft al duidelijk gemaakt in haar strategie dat de PS4 uitsluitend een gameconsole is en dat de rest als extra gezien moet worden.

Enfin, Sony blijkt wel enigszins nog focus te hebben gelegd op het verbeteren van de media-features in de PS4, zo is er namelijk een nieuwe vacature verschenen speciaal voor zo’n type app. Eerder was er al sprake van een vacature voor iemand die meehelpt aan de nieuwe media-hub aan apps voor de PS4.

De vacature is voor Central London, waar Sony’s hoofdkantoor voor europa zit. De inhoud van de vacature is iemand die ervaring heeft met JavaScript en bereid is een front-end user interface te maken voor een video streaming applicatie op de PS3 en PS4.

Welke applicatie men hiermee precies bedoeld, is een raadsel. Wellicht Sony’s eigen Netflix? Of toch iets voor een third-party mediabedrijf?

Based in Central London, Sony Computer Entertainment Europe’s (SCEE) R&D Group report into the global R&D division based in Tokyo and provides a range of services that support the development of games on the PlayStation family of products (primarily PlayStation®3, PlayStation®Vita, and PlayStation®4) for both SCEE’s own internal studios and its third party partners throughout Europe and Australasia.

The role involves the implementation of a JavaScript front-end UI for a video streaming application on PlayStation®3 and PlayStation®4.
You will be in a team of JavaScript and C/C++ engineers, and will be responsible for helping implement the web-based Application UI to the specification outlined in the design using SCEE’s own proprietary framework.