Eerder deze week kondigde ontwikkelaar en uitgever Capcom aan dat de originele Resident Evil een remake zal krijgen. Deze heruitgave zal in 2015 verschijnen voor zowel de PlayStation 3 als de PlayStation 4. Samen met de aankondiging kregen we te horen dat niet de allereerste uitgave van de game, maar dat de remake Gamecube-versie als basis wordt gebruikt voor deze HD remake.

Verder werd verteld dat er verbeterde 3D-modellen aanwezig zijn in de game en dat dit alles zal lopen op een resolutie van 1080p. Capcom heeft nu de site van de Resident Evil remake van een update voorzien en hieruit leren we dat de PlayStation 4 versie wel op 1080p loopt, maar dat deze resolutie op de PlayStation 3 versie niet van toepassing is. Gamers op deze console moeten het doen met een resolutie van 720p.

Naast de resolutie vertelt de site ons nog meer. Zo wordt op beide consoles een framerate aangehouden van 30 frames per seconde. Als laatste wordt er ook gemeld dat je in de game kan kiezen voor de oude lay-out van de controls, maar dat je ook een nieuwe lay-out kan kiezen. Capcom laat verder weten de basis niet te veranderen. Wat het origineel vroeger zo goed maakte, moet volgens de ontwikkelaar niet veranderd worden. Dit is wat ons betreft alleen maar goed, een beetje nostalgie kan nooit kwaad toch?

“If you thought the remake looked good, wait until you see the HD version! This is the game that defined the survival-horror genre and launched a franchise that has sold over 61 million copies. The original Resident Evil was released in 1996, and the remake arrived in 2002. The remake was built from scratch by the same creators and was considered a masterpiece. Now, over a decade later, and with modern technology we can make the scares even more real in terms of both graphics and sound. The interface has also been updated to meet today’s standards. But don’t worry, we made sure not to change anything that made the original the classic that it is. You don’t mess with a masterpiece, after all.”

Naast deze informatie zijn er ook nog twee screenshots vrijgegeven van de remake van Resident Evil. Deze zijn naast screenshots van de eerdere remake gezet en het verschil wordt meteen duidelijk.