De Gamescom gaat aanstaande donderdag voor de consumenten open en blijft open tot volgende week zondag. Vier lange dagen waarop je de tijd hebt om de beurs te bezoeken. De beursvloer is immers van 10.00 uur tot 20.00 uur geopend op donderdag en vrijdag. Op zaterdag is de beursvloer vanaf 09.00 uur tot 20.00 uur open en op zondag vanaf 09.00 uur tot 18.00 uur.

Voordat de beurs voor iedereen toegankelijk is staan de dagen in aanloop naar de Gamescom ook in het teken van games, zo zal maandag de multiplayer van Call of Duty: Advanced Warfare onthuld gaan worden en natuurlijk zijn er ook nog de persconferenties. Hieronder een overzicht van de persconferenties en de tijden waarop ze beginnen. Dit jaar zijn het er drie.

Dinsdag 12 augustus

  • Microsoft – 14.00 uur – onbekend
  • Sony – 19.00 uur – ±20.00 uur

Woensdag 13 augustus

  • Electronic Arts – 10.00 uur – 12.00 uur

Elke persconferentie zal online te volgen zijn en uiteraard kun je hier op PSX-Sense ook terecht voor het laatste nieuws tijdens en na de shows. De eindtijd van alle persconferenties is wat lastig in te schatten, maar op basis van voorgaande jaren weten we dat die van Sony ongeveer een uurtje duurt. Microsoft is afwachten en EA gooit er dit jaar een twee uur durende show tegenaan.

Of de show van EA ook daadwerkelijk twee uur lang is, is afwachten, want het lijkt iets aan de lange kant. Maar goed, dat zien we volgende week woensdag.