Insurgency is een game waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord en dat is niet heel vreemd. De game is namelijk begin dit jaar op Steam verschenen en qua releases is het daar bij gebleven. In de tussentijd heeft New World Interactive (ontwikkelaar) wel volop updates naar de game gebracht om de ervaring te verbeteren, maar daar hebben wij – PlayStation gamers – niet echt een boodschap aan.

Waar we wel een boodschap aan hebben is het bericht dat game director Jeremy Blum meegaf aan zijn schrijven aangaande updates op de Steam Community. Hij stelt namelijk dat New World Interactive ambities heeft om de game naar ‘next-gen’ consoles te brengen. Of dat ook gaat gebeuren is afwachten, maar een shooter die een keer iets anders doet is op zich wel welkom.

“We have ‘next-gen’ and console ambitions. Whether or not we stay on the same engine, we will see, but one thing we know is this is just the beginning.”

Een shooter die een keer wat anders doet? Vertel! Wel, Insurgency is een hardcore shooter en dat zit hem in het gegeven dat je tijdens een speelsessie slechts één leven hebt, geen cross-hair en dat je te maken hebt met realistisch gedrag van de wapens. Daarbij ligt de nadruk op teamwork en coöperatieve gameplay. Om een idee te krijgen van de gameplay, bekijk de video hierboven.