Microtransacties in games, het is een beetje een heikel onderwerp aangezien het spelers soms de mogelijkheid geeft om eerder bepaalde items vrij te kopen dan daadwerkelijk vrij te spelen. Wie de beta van Destiny gespeeld heeft zal gemerkt hebben dat er een gigantisch aantal wapens, items en andere upgrades zijn die je kan vrijspelen, maar die je via een microtransacties bijvoorbeeld ook makkelijk zou kunnen aanschaffen.

Volgens Bungie is dat laatste momenteel niet aan de orde. In gesprek met Gamingbolt laat senior environment artist van Destiny, Jason Sussman, weten dat er ‘momenteel’ geen microtransacties in de game zitten.

“So currently there are no micro-transactions, everything is in-game. As you play the game, you’re finding different equipment thats coming out of different enemies or treasure chests or even within the tower you will receive different rewards that you’re rewarded within the game. It’s all built within the game.”

Voor dit moment is het duidelijk, Destiny bevat geen microtransacties. Bovenstaande uitspraak lijkt echter wel, zij het heel subtiel, ernaar te hinten dat Bungie de mogelijkheid open blijft houden om microtransacties in de toekomst alsnog aan Destiny toe te voegen.