Activision heeft zojuist samen met Sledgehammer games een evenement gehouden in Keulen, Duitsland. Hier heeft men een multiplayer evenement georganiseerd zodat er meer details onthuld kunnen worden over Call of Duty: Advanced Warfare en dit is dan ook volop gebeurd.

Het is de eerste Call of Duty met een 3 jaar ontwikkelcyclus, een nieuwe weg die Activision onlangs is ingeslagen. Men kickte het evenement af met een multiplayer trailer en die was behoorlijk mooi om te zien.

In de multiplayer trailer zagen we vooral veel gelijkenissen met Titanfall, het is namelijk veel futuristischer en grootser. Ook de super jumps zorgen ervoor dat het erg veel op Titanfall lijkt, het positieve hieraan is alleen wel dat het zorgt voor een dramatische gameplay verandering die de franchise goed kon gebruiken.

Verder werd het duidelijk dat je nu ook onderwater kunt in de multiplayer. De super jumps zijn enorm uitgebreid en lijken erg goed in de gameplay van de game te passen, maar het blijft toch bijzonder om dit te zien in de CoD-franchise.

De super jumps in CoD:AW worden verzorgd door de exo-movement, een soort jackpack die je bij je draagt. Het zorgt ervoor dat dodgen, springen en algemene beweging behoorlijk anders wordt, zo ben je bijvoorbeeld veel sneller en gaat sliden een stuk krachtiger. Exo-movement zorgt dus voor een fundamentele veranderingen in de CoD-ervaring, het maakt de game tactischer en strategie is nu van veel groter belang.

Doordat er nu exo-movement in de game zit, zijn maps ook niet meer wat je van CoD gewend bent. De maps zijn groter en anders ingericht om zich aan te passen aan de exo-movement. Uiteraard blijft on-foot gameplay van CoD hetzelfde zoals je gewend bent, lekker snel en arcade.

Exo gaat alleen verder dan enkel een paar bewegingen, er zijn verschillende uitrustingen van exo mogelijk. Zo kun je een cloak vest aan doen die ervoor zorgt dat je tijdens een super-jump onzichtbaar bent, of een hover die je langer in de lucht laat hangen om kills te maken.

Verder komt men met een nieuwe supply drop systeem. Zo is het nu mogelijk weapon attachments, gear voor je personage of perks op te pakken. Ook krijg je bijvoorbeeld reinforcements om te je te helpen tijdens het gevecht.

Scorestreaks zijn nu ook terug, via een pick 13 systeem gebaseerd op het pick 10 systeem van Black Ops 2. Dit betekent dat je verschillende dingen kunt kiezen in je load-out, maar je mag maximaal 13 dingen meenemen en scorestreaks tellen hier nu ook bij mee.

Wat we vooral zien bij Call of Duty: Advanced Warfare is dat de game de kant op gaat van eigenlijk een RPG. De opties en mogelijkheden zijn zo ver uitgebreid dat je misschien snel het overzicht kwijt gaat raken. Voordat we hier alleen goed over kunnen oordelen zullen we eerst de game zelf moeten testen.

Game modi hardpoint en Capture the flag zitten ook in Call of Duty: Advanced Warfare, evenals een aantal nieuwe game modi. Ook zijn er vier maps onthult vandaag, waaronder Riot en Biolab. Uiteraard gaan we deze maps zelf ook onder handen nemen in onze opkomende preview.

Verder had Activision nog een kleine verrassing, namelijk CoD: Advanced Warfare Day Zero. Iedereen die de game namelijk voorbesteld krijgt de game een dag eerder en die dag zal er double xp zijn. Ook krijg je twee bonus wapens evenals alle andere pre-order bonussen.

Je kunt de multiplayer trailer hierboven bekijken.