Journey en The Unfinishied Swan, twee titels die liefhebbers van indiegames ongetwijfeld wel kennen. Journey van thatgamecompany verscheen meer dan twee jaar geleden voor de PS3 en werd gezien als een meesterwerk. The Unfinished Swan, ontwikkeld door Giant Sparrow, kwam iets minder dan twee jaar geleden uit, ook op de PlayStation 3. Ook deze game werd zeer goed beoordeeld.

De laatste tijd doken er al verschillende geruchten op over het feit dat beide games de overstap zouden maken naar de PlayStation 4. Geruchten zijn niet langer meer nodig, want op het Europese PlayStation Blog is bevestigd dat zowel Journey als The Unfinished Swan naar de PlayStation 4 komen. Beiden kennen ze een resolutie van 1080p en daarnaast zullen beide games later dit jaar uitkomen.

Ontwikkelaar thatgamecompany van Journey heeft inmiddels aangegeven dat hun game onder cross-buy zal vallen. Dit betekent dus dat wanneer je de game reeds in bezit hebt voor de PlaySTation 3, je Journey op de PS4 gratis kan downloaden. Of dit voor The Unfinished Swan ook geldt werd niet bekendgemaakt.