Michel Ancel is geen onbekende in de wereld van games, aangezien hij verantwoordelijk is voor de Rayman serie. Zijn nieuwste project genaamd WiLD maakte indruk op de persconferentie van Sony en zijn laatste aankondiging wat betreft de game is misschien nog wel ietsjes indrukwekkender.

In een speelwereld zo groot als Europa moet uiteraard genoeg te doen zijn en hoewel het hoofdverhaal vermoedelijk draait om een grote barbaar, een gedaantewisselende vrouw en een pratend skelet zal elk dier ook speelbaar zijn. Wolven, paarden, schapen en zelfs forellen zullen speelbaar zijn. Ook de gigantische vogels en andere uit de kluiten gewassen wezens zullen gewoon te besturen zijn met jouw controller. Zoals Ancel terecht zegt zorgt dit voor een bijzonder interessante en gevarieerde gameplay. Zo kun je twee keer op dezelfde plek komen en iets totaal verschillends meemaken.

Ancel gaat verder dat het ook een groot voordeel is dat de game exclusief op de PlayStation 4 wordt ontwikkeld, hierdoor kunnen ze de console optimaal benutten voor de game. En wat zijn wij er blij mee dat Michel Ancel voor de PlayStation 4 heeft gekozen.

Tel daar nog de bedoeling bij om de game een online spektakel te laten worden, de PlayStation 4’s sharing opties optimaal te gebruiken en de bijzondere grafische stijl en je hebt een zeer indrukwekkend geheel. Helaas zal nog het nog even duren voordat de game in de winkel komt, maar houdt deze zeker in de gaten.