Gisteren toonde Sony op haar persconferentie een trailertje voor P.T., een onbekende horrorgame die indruk probeerde te maken door ons de reacties te tonen van nietsvermoedende gamers. Inmiddels weten we dat P.T. eigenlijk gewoon voor “Playable Teaser” staat en dat je door deze teaser uit te spelen, erachter komt dat Konami druk in de weer is met een nieuwe Silent Hill game.

Het spel zal Silent Hills gaan heten en wordt gemaakt door Hideo Kojima (Metal Gear Solid) en Guillermo Del Toro (Pan’s Labyrinth). Bovendien zal ook Norman Reedus (“Daryl” uit The Walking Dead) zijn opwachting maken. Een hoop bekende en veelbelovende namen dus, al wordt ik als horrorliefhebber persoonlijk vooral warm van wat Kojima zoal over het project te vertellen had.

De man praatte vrijuit over het project met Del Toro terwijl hij op de GamesCom voor een stream zorgde van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Hij wist te vertellen dat Silent Hills doodeng zal worden en dat het de bedoeling is dat gamers het “in hun broek zullen doen van de schrik”. Dat het spel daardoor misschien minder zal verkopen, vindt Kojima helemaal niet erg.

Ik beschouw mezelf als een groot fan van de franchise en ben dan ook erg benieuwd naar het resultaat. Wat denken jullie ervan?