Het begint zo stilaan verontrustende vormen aan te nemen, dat uitstel – en de daaruit voortvloeiende afwezigheid op de grote beurzen van de afgelopen jaren – van The Last Guardian. Wat ooit begon als een heerlijke trailer, dreigt zo stilaan in de vergeetput te belanden. Het zinnetje “ik kan niet wachten om dit te spelen” is alvast verandert in “ik hoop dat dit nog uitkomt”.

Als het aan Sony ligt, kunnen we The Last Guardian in de toekomst nog verwachten. Shuhei Yoshida liet in een interview met Eurogamer weten dat de game nog steeds in de maak is. De uitgever is echter nog niet bereid om beelden van de titel te laten zien, aangezien het spel daar nog niet klaar voor is. Wanneer dan wel? Wel, de beste man heeft een bepaalde “tijdspanne” in zijn hoofd”.

“I cannot confirm any timing because we are waiting for it to be in a state where we are happy that this is the game. We have a certain time frame in our mind, and the team is making great progress, but still not to the point that we can say that, here you go.”

Joost mag weten wanneer The Last Guardian zijn hoofd nog eens komt laten zien, maar als we Yoshida mogen geloven, worden er toch nog altijd vorderingen gemaakt. De game zal echter niet op de Tokyo Game Show zijn. En mocht iemand zich afvragen waarom we enkele jaren geleden een releasedatum kregen: dat was een vergissing. Niet meer, niet minder.

“That was a mistake, but at one time it was looking possible. It has been totally re-engineered. They’re still working on it. I’ve been seeing the progress.”

We hopen dat we in de ietwat nabije toekomst toch nog iets van de game zullen te zien krijgen. Je kan immers een game maar een bepaalde tijd uitstellen zonder in het vaarwater van Duke Nukem Forever te belanden. En we weten allemaal hoe dat afgelopen is.