http://www.psx-sense.nl/images/file/img_53ec93bde011e.jpg

SharePlay van Sony is een enorm interessante feature die later dit jaar via firmware update 2.0 naar de PS4 zal worden gebracht. Het idee is simpel, jij hebt een game die een vriend(in) niet heeft, maar jouw vriend(in) wil de game toch graag proberen. Voorheen moest je daarvoor langsgaan bij degene die de game had of de game van hem of haar lenen. Met SharePlay op de PlayStation 4 is dit niet langer meer aan de orde, je kunt namelijk virtueel de controller aan iemand anders geven.

Als jij namelijk een game speelt en je nodigt een vriend uit om het van je over te nemen, zal er een Remote Play-verbinding in stand worden gebracht met een andermans zijn PS4. Vervolgens wordt het beeld wat jij ziet gestreamd naar diegene en zal deze persoon ook de besturing overnemen. Je kunt het volgens Yoshida zien als een soort ‘mini PlayStation Now’.

Een game die dit al promoot is Far Cry 4, van Ubisoft, maar daar blijft het niet bij. Sony meldt namelijk dat elke game die gebruik maakt van een DualShock 4-controller, dus niet PlayRoom of een game als Guitar Hero, geschikt is voor SharePlay. Het gaat hier dus eigenlijk om dezelfde games die ook Remote Play ondersteunen met de PS Vita.

Het is dus voor ontwikkelaars niet nodig de functionaliteit in te bouwen in hun game, wat toch wel een opluchting is. Als dit namelijk aan de orde was zou het altijd de vraag zijn met welke game je SharePlay kunt gebruiken, maar gelukkig kiest Sony voor de meest ideale weg.

“How it works is, for example, say, a friend has a game that I don’t. I ask them to let me play it, and if they send me an invitation, I can access their PS4 and play while watching the video that is streamed,” said Yoshida. “You could call it a mini PlayStation Now.”

In the interview Yoshida insists that any game which is played with a DualShock 4 (i.e not a Play Room game) will be compatible with SharePlay. “There is no need for developers to do anything for their games to be compatible with SharePlay,” said Yoshida.