Op de persconferentie van Sony werd getoond hoe realistisch de weersomstandigheden in Driveclub kunnen zijn. Terwijl je over een bergtop raast kan er ineens een mistbank opkomen die je zicht aanzienlijk verslechtert. Daarnaast zijn er ook regenbuien, sneeuwstormen en zonnige omstandigheden waaraan je auto wordt blootgelegd. Dat is natuurlijk mooi, maar vergeet niet dat dit ook invloed heeft op het asfalt.

Alex Perkins, art director van Driveclub, geeft namelijk aan dat het wegdek ook zwaar beïnvloed word door de weersomstandigheden De windrichting en windkracht bepalen hoe snel het asfalt droogt. Om nog maar te zwijgen over hoe glad het asfalt is met een harde regenbui. Aan alles is gedacht om de omstandigheden zo geloofwaardig mogelijk te maken. De ruitenwissers zijn daarnaast aangepast aan elke auto en elke weersomstandigheid om zo realistisch mogelijk weer te geven hoe het zicht is in een bepaalde situatie.

De meest hachelijke omstandigheden zijn volgens Perkins een sneeuwstorm in het donker. Het zicht is minimaal en de auto glijdt alle kanten op, probeer dan nog maar eens dat stuurwiel recht te houden. Zelfs per land verschillen de omstandigheden en daarom zal ook niet elk land bijvoorbeeld sneeuw bevatten, maar is elke locatie ook weer een uitdaging enkel en alleen al om de weersomstandigheden. Een harde regenbui zal in Engeland anders zijn dan India. Overigens is er niet in elk land sneeuw beschikbaar, maar als het aan community manager Jamie Brayshaw ligt zou elk land met de kerst in elk geval sneeuw moeten bevatten. India in de sneeuw, het is een leuk idee!