De persconferentie van Sony op de Gamescom was een aardige presentatie, niets meer niets minder. Er waren geen schokkende aankondigingen en zoals onze collega Lennard uit Keulen al zei: ‘een presentatie zoals je zou verwachten van Sony op de Gamescom’. De PlayStation Vita kreeg ook niet al te veel aandacht en dan zou je toch denken dat wellicht de Tokyo Game Show een Vita spektakel gaat worden. Helemaal fout.

Shuhei Yoshida zegt namelijk dat de Tokyo Game Show zich vooral gaat richten op de PlayStation 4. Waarom? Omdat de console het nu eenmaal niet goed doet in Japan. De PlayStation Vita verslaat daar zelfs week op week de console van Sony qua verkopen. Maar wat is er dan nog in de aanbieding voor de PlayStation 4? We weten hoe het komende half jaar eruit gaat zien.

In elk geval een aantal titels die niet getoond werden op de Gamescom. Deze zouden niet getoond zijn omdat er nieuwe trailers van The Order 1886 en Bloodborne werden gepresenteerd. Hoewel het ons onwaarschijnlijk lijkt dat er daarom niet een paar minuten extra de tijd genomen kon worden om die te presenteren.

Hoe dan ook is de bedoeling de fanbase van de PlayStation 4 aanzienlijk te vergroten in Japan. Eén van de trekpleisters zal de content van Project Morpheus worden die volgens Sony erg aantrekkelijk zal zijn voor de Japanse gamers. Wat dat precies gaat inhouden moeten we helaas nog even afwachten. Reken in elk geval op een PlayStation 4 georiënteerde Tokyo Game Show.