http://www.psx-sense.nl/images/file/img_53ede5de86239.jpg

Alhoewel de Xbox One absoluut geen slechte game line-up heeft, weet de console maar niet meer te verkopen dan de PS4. Redenen hiervoor waren in het begin natuurlijk de prijs, maar dat heeft Microsoft inmiddels weten te corrigeren. Dit heeft ervoor gezorgd dat je nu een Xbox One kunt kopen voor dezelfde prijs als een PS4, maar echt invloed op de sales heeft het zo te zien niet echt gehad.

De PS4 is inmiddels 10 miljoen keer verkocht, zo wist Sony een aantal dagen geleden te melden. Microsoft daarentegen houdt zich stil en volgens de verkoopcharts zou het bedrijf rond de 5-6 miljoen Xbox Ones moeten zitten die verkocht zijn. Het pijnlijke is alleen dat de PS4 al 7 maanden lang meer verkoopt dan de Xbox One, niet één enkele maand wist de Xbox One te meten aan het succes van de PS4.

Dat de Xbox One zo enorm groot is helpt uiteraard ook niet mee en de interface is nou ook niet echt heel modern. De PS4 is zelfs ook al meerdere keren benoemd tot de meest vrouw-vriendelijke console, vanwege zijn kleine formfactor en niet zo opvallend design. Uiteindelijk zullen hardcore gamers ongetwijfeld beide consoles in huis halen, maar de casual gamer is toch altijd degene die zorgt welke console het meest populair wordt.

We zullen zien wat de kerstmaanden brengen en of Sony weet te blijven domineren.