Gespeeld: inFAMOUS: First Light – Met inFAMOUS: Second Son maakte ontwikkelaar Sucker Punch haar debuut op de PlayStation 4 en bewees het gelijk dat het wel raad wist met de kracht van de console. Op audiovisueel vlak wist de game hoge ogen te gooien en ook wat betreft de gameplay was onze Roel erg positief in zijn review. Het verschijnen van inFAMOUS: Second Son ligt nu ongeveer zo’n vijf maanden achter ons en inmiddels is het alweer bijna tijd voor het volgende avontuur van Sucker Punch. We doelen dan op de al aangekondigde uitbreiding inFAMOUS: First Light. Daarin speelt niet Delsin Rowe de hoofdrol, maar de eveneens uit inFAMOUS: Second Son bekende dame genaamd Fetch – je weet wel, die chick met die paarse haren.

Nog veel onduidelijk over het verhaal

Over het verhaal is nog steeds niet veel bekend, behalve dat het zich voor dat van inFAMOUS: Second Son plaatst en dus een prequel genoemd kan worden. Zoals gezegd speel je in deze uitbreiding met Abigail ‘Fetch’ Walker, waarbij je te zien krijgt waarom Fetch het personage is geworden dat we kennen uit inFAMOUS: Second Son. Tevens zul je onder andere meer te weten komen over haar druggebruik, maar waar het werkelijk om draait, is het nemen van wraak op degenen die haar pijn hebben gedaan.

Tijdens de Gamescom konden we op de dag dat alleen de pers nog aanwezig mocht zijn ons nog enigszins door de hallen bewegen en natuurlijk brachten we een bezoek aan de stand van Sony. Daar vlak naast stond een grote blauwe bus geparkeerd en toen we eenmaal daar binnen waren (na toch nog zo’n drie kwartier in de rij te hebben gestaan), konden we een aantal games spelen, waaronder de uitbreiding inFAMOUS: First Light. We grepen direct de controller en begonnen te spelen. Helaas konden we nog geen gedeelte van de verhaallijn spelen, maar speelden we een aparte modus. Deze heet Battle Arena en het is hierbij de bedoeling om verschillende waves aan D.U.P. soldaten te verslaan.

Het begon met een filmpje waarin Augustine (de baas van de D.U.P.) Fetch toespreekt. Augustine wil door Fetch te trainen van haar een nietsontziende killer maken. De Curdun Cay gevangenis is de plaats waar je start en tevens de plaats waar Augustine meer ‘conduit-killers’ traint, en Fetch moet dus de volgende worden. Naast dat je tijdens het spelen van de verhaallijn hier terecht komt, is het tevens een plaats waar je gedurende het spelen zo vaak als je maar wilt naar terug kan keren. Hierdoor kan je de gameplay met Fetch sneller eigen maken. Bovendien zijn er wereldwijde leaderboards aanwezig, waardoor je jouw scores kan vergelijken met die van anderen.

Heerlijk soepel en nieuwe moves

Net als inFAMOUS: Second Son speelt inFAMOUS: First Light heerlijk soepel weg. Het is echt een genot om met Fetch overal naartoe te zoeven en je vijanden met een flinke ‘combo-kick’ uit te schakelen. Daarover gesproken: zo’n combokick is een nieuwe move die je met Fetch kan uitvoeren. Eerst sla je de vijand een paar keer flink de lucht in, waarna je even in slow-motion terecht komt en je de vijand met beide benen door middel van een ‘flying kick’ weg kan lanceren. Daarnaast kan je nu met neon (de enige power waar wij in de demo mee konden spelen) op een bijna mitrailleur-achtige wijze de D.U.P. soldaten bestoken met paarse kogels.

Daar houdt het nog niet mee op, want Fetch kan haar neonkrachten tevens opsparen en die als een soort bom op haar vijanden loslaten. Tot slot heeft Fetch nog een soort special move; deze unlock je door zoveel mogelijk vijanden te verslaan, waarna een meter zich opvult. Wanner de meter helemaal vol is, kan je ervoor zorgen dat alle vijanden naar een paarse (neon) bal die in de lucht hangt worden toe gezogen en met een flinke ontploffing uit elkaar knallen. Dit zijn nieuwe moves die de actie nog spectaculairder maken dan je al van inFAMOUS: Second Son gewend was.

Voorlopige conclusie:

Van inFAMOUS: First Light konden we weliswaar niet een gedeelte van het verhaal spelen, maar het spelen van de Battle Arena modus gaf al een aardige indruk van wat we kunnen verwachten van de gameplay. Fetch kan nu nog sneller vechten met haar handen en voeten, en heeft dus nieuwe moves gekregen waardoor de actie nog soepeler aanvoelt. Het toffe aan de Battle Arena modus is dat je zo kan oefenen om de verschillende moves van Fetch onder de knie te krijgen. Via wereldwijde leaderboards kan je jouw scores nog eens vergelijken met die van anderen, waardoor je vaak een betere prestatie zal willen neerzetten. Grafisch ziet inFAMOUS: First Light er net als inFAMOUS: Second Son fantastisch uit en we kunnen dan ook niet wachten totdat we meer te zien krijgen van omgevingen die in de singelplayercampagne zullen zitten. Even nieuwsgierig zijn we naar hoe het verhaal zich zal ontwikkelen; iets waar we volgende week achter zullen komen!