Twitter is tegenwoordig een uitstekende manier om in contact te komen met mensen die je anders moeilijk tot niet zou kunnen bereiken. Bijgevolg stellen veel fans van bepaalde games hun vragen via dit kanaal aan developers en dat levert geregeld nieuwe details op.

Michael Condrey kon op basis van vragen van fans zoal bekendmaken dat Call of Duty: Advanced Warfare een modus met daarin bots bevat. Deze modus heet; ‘Combat Readiness Program’, maar meer kon hij er nog niet over kwijt. Ook liet hij weten dat de aim assist nog steeds aanwezig is in de game, maar dat je het wel uit kan schakelen.

Verder zal de game een soort third-person modus gaan bevatten, maar dat zal niet bij de lancering het geval zijn. Verder bleef hij hier stil over, dus dat is nog wat vaag. Als laatste kon Condrey nog wat kwijt over de Supply Drops. Deze zul je ook krijgen door de singleplayer te spelen en deze geven je toegang tot wapens die je mee kunt nemen naar de multiplayer. Sommige van deze Supply Drops zullen gekoppeld zijn aan uitdagingen, waarmee je nieuwe camo’s en soortgelijke zaken kunt unlocken. Het unlocken van camo’s is overigens ook mogelijk via de standaard methode.

Meer over de game lees je in onze Gamescom hands-on. Binnenkort verschijnt er nog een video interview met Micheal Condrey waarin hij meer vertelt over deze nieuwe shooter.