http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4e2577a3655b5.jpg

De PS3 en Xbox 360 zijn oud nieuws aan het worden en als het aan Ubisoft ligt dragen ze hier graag aan bij. Doordat de verkopen van next-gen consoles veel hoger liggen dan aanvankelijk gedacht, zullen de PS3 en Xbox 360 een stuk minder ondersteunt worden dan eerst het plan was. Zo meldt Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft, in een interview met Game Informer. Alhoewel ze een andere weg in gaan slaan met de WiiU, waar Ubisoft erg weinig sales aan te danken heeft gehad, willen ze zich volop focussen op de PS4 en Xbox One.

Door te focussen op next-gen consoles wordt het erg cruciaal dat er ook zoveel mogelijk tijd naar deze consoles gaan. Het ontwikkelen voor bijvoorbeeld de PS3 kost veel tijd, dankzij een andere architectuur en dat kan Ubisoft er niet bij hebben. Men zette al een eerste stap in deze richting door The Crew niet uit te brengen op de PS3, maar wel de Xbox 360.

Guillemot has told us before that he is surprised by how fast consumers are upgrading to the Xbox One and PlayStation 4. Now, he is even more confident about Ubisoft’s development priorities over the coming year. “What we see is that this year is still fine for the PS3 and 360, but next year because they are selling very quickly, we’ll move to the new hardware,” Guillemot tells us. “After 2015, it will be hard for us to create games for those systems.”