Inmiddels is er al flink wat gameplaymateriaal van Call of Duty: Advanced Warfare naar buiten gekomen en hebben we zelf ook al met de game kunnen spelen. Hoe ons dit is bevallen kun je hier nog eens teruglezen in de preview van Lennard. Zoals de beelden tot nu toe lieten zien is de grote verandering in de multiplayer dat je nu als speler een exoskeleton pak draagt, waarmee je onder andere op gebouwen kan springen en tevens in de lucht naar links en naar rechts kan ‘dodgen’.

Iets waar de meningen over verdeeld waren en wellicht nog steeds zijn aangezien we dit niet gewend zijn van een shooter als Call of Duty. Het kan zijn dat je naar de Gamescom bent geweest om daar de multiplayer te spelen en het spelen met exoskeleton pak niks vindt, of je bent sowieso iemand die niet van teveel poespas houdt en liever alles gewoon op de klassieke manier wil uitvechten. Hoe dan ook, er zal straks in de multiplayer van Call of Duty: Advanced Warfare een aparte playlist aanwezig zijn waarin je niet met het Exoskeleton pak speelt, zo heeft Michael Condrey van Sledgehammer Games bekendgemaakt.

In deze meer traditionele playlist kan je onder andere modi spelen als Team Deathatch, Capture the Flag en Domination. Dus zonder het maken van boosts en zonder alle nieuwe bewegingen die je anders hebt wanneer je het exoskeleton pak draagt. Sledgehammer Games heeft besloten deze aparte playlist in de game te stoppen om zo rekening te houden met spelers die liever de klassieke ‘Call of Duty’ ervaring willen beleven.