Zoals iedereen al gemerkt heeft is het PlayStation Network niet tot nauwelijks bereikbaar geweest vandaag en de storing blijft aanhouden. Dit alles is te danken aan een grootschalige DDOS aanval die vanmiddag plaats heeft gevonden en wellicht nog steeds actief is. Sony is sinds vanmiddag volop bezig om de problemen te verhelpen, maar ze zijn nog niet klaar.

Via het PlayStation Blog heeft Sony inmiddels wel even een update gegeven waarin ze nogmaals bevestigen dat er inderdaad een DDOS aanval aan de gang is geweest. Dit heeft voor instabiliteit van het netwerk gezorgd, maar voor iedereen die zich zorgen maakte, er is geen toegang geweest tot persoonlijke informatie.

Sony blijft in de tussentijd hard doorwerken om het probleem te verhelpen, zodat het netwerk zo snel mogelijk weer als vanouds functioneert. Het is niet bekend of het geplande onderhoud van morgenavond nog steeds doorgaat. Mogelijk dat dit wordt uitgesteld als Sony in de tussentijd het netwerk weer goed up & running krijgt.

Het PlayStation Network is overigens niet het enige slachtoffer. Zo is ook Battle.net (van Blizzard) aangevallen, waardoor games als Diablo III, World of Warcraft en Heartstone problemen ondervinden. Idemo dito voor Riot Games, League of Legends en Path of Exile.

Daarbovenop heeft de groep verantwoordelijk voor de aanval een tweet de wereld in gestuurd gericht aan American Airlines dat er een bom aan boord van een vliegtuig aanwezig zou zijn. Omwille van die reden heeft het vliegtuig af moeten wijken van de normale route. Frappant detail, aan boord van het vliegtuig is John Smedley, president van Sony Online Entertainment die eerder vandaag de DDOS aanval bevestigde.

Om het toch nog luchtig af te sluiten, het parodie Twitter account van Kaz Hirai springt erop een vrij droge manier op in, zie hieronder;

Desalniettemin is het uitermate vervelend wat er momenteel aan de gang is. De groep verantwoordelijk achter de DDOS aanval gaat overigens ook bijzonder ver door een bommelding te doen. We houden je op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Update: In de tussentijd heeft een andere groep onder de naam Fame aangegeven dat zij verantwoordelijk zijn voor de aanval van eerder vandaag en niet Lizard Squad. Hieronder een tweet waarop ze de IP adressen van Lizard Squad leden tonen.