De PlayStation 3 is in verschillende modellen verkrijgbaar en het verschil in deze modellen zit hem voornamelijk in de grootte van de harde schijf. Het meest goedkope model kent geen harde schijf, maar intern flash geheugen van 12GB. Ideaal voor spelers die af en toe eens een game spelen en niet veel meer ruimte dan dat nodig hebben.

Als je echter een 12GB PlayStation 3 gebruikt om GTA: Online te spelen dan ben je genoodzaakt om te gaan upgraden. Er zijn inmiddels veel updates voor GTA V/Online verschenen en er blijven er in de nabije toekomst meer bij komen. Om dat allemaal kwijt te kunnen is een grotere HDD nodig, want het limiet van de 12GB ruimte is met de 1.16 update min of meer bereikt.

Het upgraden naar grotere schijfruimte is wat je moet doen. Je kunt hiervoor een HDD kopen, maar vergeet niet dat je ook een speciale HDD bracket nodig hebt om de HDD in de PlayStation 3 kwijt te kunnen. Sony is namelijk niet zo handig geweest om dit gelijk bij dit model PS3 te leveren. Na het upgraden kun je de 12GB ruimte overigens niet meer gebruiken.

Upgrade je de HDD niet, dan zal je op een gegeven moment GTA: Online niet meer kunnen spelen, de singleplayer van GTA V is wel gewoon speelbaar.