Ontwikkelaar BioWare heeft bekendgemaakt dat Dragon Age: Inquisition een multiplayermodus krijgt voor vier spelers die losstaat van de singleplayer. In deze multiplayer heb je toegang tot 12 personages wat er na verloop van tijd meer zullen worden. Binnen elk klasse (Warrior, Rogue en Mage) heb je de keuze uit vier personages. BioWare wil met het implementeren van deze modus het succes van de multiplayer van Mass Effect 3 een vervolg geven.

De ontwikkelaar omschrijft de multiplayer als; ‘fast-paced gevechten met strategische teamplay in combinatie met Inquisition’s tactische class combat en uitgebreide loot- en craftingsystemen’. Door de multiplayer te spelen zul je onder andere leren om te gaan met de verschillende klassen en zul je meer leren over het gebruik van je skills. Deze kennis kan je vervolgens meenemen naar de singleplayer, dat geldt echter niet voor items die je in deze multiplayer verzamelt.

Er zullen overigens geen multiplayer trophies te behalen zijn. BioWare wil hiermee namelijk niet de spelers straffen die alleen de singleplayer willen gaan spelen. Verder zal het mogelijk zijn om met Platinum (het in-game betaalmiddel) ‘alles’ te kopen, waardoor er geen barrières zullen ontstaan. Tot slot is het ook mogelijk om met ‘echt’ geld meer Platinum te kopen zodat je minder lang hoeft te spelen om hier meer van bij elkaar te sparen. In de video hierboven kan je eerste beelden bekijken van de multiplayer van Dragon Age: Inquisition.