Aanvankelijk zou Assassin’s Creed: Unity eind oktober gaan verschijnen, maar zojuist laat de Franse ontwikkelaar en uitgever van de game ons via een persbericht weten dat de game met twee weken is uitgesteld. De nieuwe releasedatum staat nu op 13 november.

De reden voor uitstel heeft te maken met dat Ubisoft de game nog extra wil testen en tweaken, zodat de beoogde kwaliteit behaald kan worden. Door dit uitstellen zal de game nu gelijktijdig met Assassin’s Creed: Rogue in de winkels liggen.

“Het maken van een ware next-gen game vereist een leerproces met betrekking tot productieprocessen, in tegenstelling tot het normale productiewerk. Hoe meer het einde nadert, hoe meer wij realiseren dat we er bijna zijn, maar iets meer tijd nodig hebben om er zeker van te zijn dat Assassin’s Creed Unity bijzonder is,” aldus Vincent Pontbriand, Senior Producer bij Ubisoft. “We waarderen de toewijding en het geduld van de gamers voor Assassin’s Creed Unity. Er zijn een paar extra weken bijgekomen, maar het is het wachten dubbel en dwars waard.”