In actie gezien: WWE 2K15 – We zeggen canvas, rondvliegende stoelen, doorgebroken tafels, geschreeuw, zweet en je krijgt al snel een beeld waar we het over hebben. De WWE natuurlijk! Afgetrainde gasten die een show weggeven voor een vol stadion. Al jarenlang genieten veel fans van deze actievolle vorm van entertainment. 2K Games nam vorig jaar de licentie over van THQ en kwam met WWE 2K14, een game die alleen op de vorige generatie consoles verscheen. Dit jaar komt de nieuwe WWE ook naar de huidige generatie en dat zorgt ervoor dat er meer mogelijk is. Op de Gamescom kregen we al een klein beetje te zien van wat we kunnen verwachten.

De introductie van de Career Mode

Visual Concepts en Yuke´s werken opnieuw samen, maar dit jaar maken zij dus de stap naar onder andere de PlayStation 4. Dit biedt vanzelfsprekend nieuwe mogelijkheden, zoals de MyCareer modus. Deze modus (alleen op current-gen) heeft Visual Concepts al geïntroduceerd in NBA 2K14, maar brengen ze nu dus over naar WWE 2K15. Wat dit betekent is dat je zelf een eigen worstelaar kunt aanmaken en bepalen hoe deze er uit ziet, maar ook bepalen wat voor acties deze doet. Vervolgens kun je van een onbekende tot een superster in de WWE uitgroeien. Ook hier zul je een verhaallijn volgen en andere worstelaars spreken. Zo kun je dus jezelf in de game stoppen en het canvas betreden.

Hoe MyCareer er verder uit zal zien werd verder niet verteld tijdens de presentatie. Over de worstelaars kregen we gelukkig nog wel wat details. Zo zullen de worstelaars die je in deze modus zal tegenkomen nog realistischer overkomen doordat ze opnieuw in de motion capture zijn gegaan. Uiteindelijk zijn er vele uren aan motion capture sessies geweest en dat levert een goed resultaat op. Daarnaast bevat de game veel meer animaties dan voorheen, want je mag maar liefst 5 keer zoveel animaties verwachten. Denk dan hierbij aan introducties voor het gevecht, maar ook moves tijdens, waaronder meer houdgrepen en acties die de worstelaars bekend hebben gemaakt.

Beleef de geschiedenis met 2K Showcase

Hoewel de MyCareer modus alleen speelbaar zal zijn op de current-gen zal de 2K Showcase op alle platformen aanwezig zijn. In 2K Showcase herleef je per twee episodes epische gevechten uit het verleden. Voordat je de ring instapt krijg je een video te zien met hoogtepunten van het gevecht waardoor je als speler helemaal in de stemming komt. Zo kun je dus een legendarisch gevecht naspelen tussen The Rock en Steve Austin of kies de strijd in de ring tussen CM Punk en John Cena. Aan alles lijkt te zijn gedacht, want ze dragen de kleding uit die tijd, maar ook het publiek draagt T-shirts die toen werden gedragen waarmee ze lieten zien wie ze steunden.

Bij het publiek moet tevens een grotere variatie zijn en aangezien WWE vaak een uitje is voor een familie zie je nu volwassenen en kinderen op de stoelen zitten. Het commentaar bij de wedstrijden zal ook verbeterd zijn. Normaal hoorde je commentaar op wat er gebeurde, maar nu zullen ze ook meer een verhaal over het hele evenement vertellen en natuurlijk hun mening uiten over de worstelaars. We kregen te horen dat er vier keer zoveel tekst is geschreven voor de commentatoren. De audio is verder ook uitgebreid, want ze hebben alles opgenomen, zoals het klapperende canvas, brekende tafels en andere effecten.

Gameplay maakte nog geen indruk

Nieuwe modi en veel verbeteringen op het gebied van de presentatie. Dat laatste is natuurlijk heel belangrijk bij WWE, want het is tenslotte entertainment. Er zijn dus meer animaties dan voorheen en dat was ook terug te zien in de gameplay waar we kort een glimp van kregen te zien. Het gevecht was tussen John Cena en CM Punk en wat opviel was dat je met de rechter trigger houdgrepen kunt doen. Over het algemeen zag het er qua gameplay hetzelfde uit als vorig jaar, maar visueel kwam het nog niet afgerond over. Hiermee bedoelen we vooral dat de worstelaars zich nogal wat lomp voortbewogen op het canvas in bepaalde hoeken. Het zag er nog niet soepel uit.

Voorlopige conclusie:

We kregen nog niet heel veel te zien van WWE 2K15, maar wel genoeg om te zien dat Visual Concepts, Yuke´s en 2K Games de game met veel zorg naar de PlayStation 4 gaan brengen. Die versie bevat de MyCareer mode en ik denk zelf dat deze wat beter past bij WWE 2K15 dan bij een basketbalgame. Voornamelijk omdat de gesprekken en meestal het uitdagen van elkaar buiten de ring om echt bij WWE horen. Verder zijn er al veel verbeteringen aanwezig, maar op het vlak van gameplay zijn we nog niet onder de indruk. Het ziet er zeker beter uit dan de versies die op de vorige generatie verschenen, maar we zullen in de komende tijd zien wat voor stappen de game nog meer zal maken.