Goed nieuws voor iedereen die zat te wachten op de PS4 versie van Minecraft, deze is inmiddels in de PlayStation Store verschenen voor een bedrag van €18.99 en kan nu dus gedownload worden. In deze versie krijg je werelden die 36 keer groter zijn dan degene op de PlayStation 3, wat natuurlijk een mooie vooruitgang is. Daarnaast is het mogelijk om PS3 saves te importeren naar de PS4 versie.

Als je al in bezit bent van Minecraft (op de PS3) dan kun je gebruik maken van een zeer gunstige upgrade. Het upgraden van de disc versie evenals de digitale versie kost slechts €3.99. Wat de digitale upgrade betreft; je hoeft hier weinig voor te doen, want als je naar de PlayStation Store gaat op de PS4 en de game opzoekt, dan zal je de game kunnen aanschaffen voor het genoemde bedrag, aangezien je de PS3 versie al in je lijst van gekochte games hebt staan snapt de PlayStation Store automatisch dat het om een upgrade gaat.

Iedereen die de disc versie heeft gekocht treft in het hoesje een upgrade voucher aan. Daarnaast is het ook nog mogelijk om de PlayStation 3 versie aan te schaffen voor €18.99 en dan te upgraden voor €3.99. Andersom werkt dit niet.