Ontslagen bij ontwikkelaars of bij uitgevers, het komt de laatste tijd wat vaker in het nieuws en ook nu gaat het weer hierover. Recent zijn er namelijk ontslagen gevallen bij The Elder Scrolls Online ontwikkelaar Zenimax Online Studios.

Zenimax Online Studios is een onderdeel van Zenimax Media en werkte samen met Bethesda aan de The Elder Scrolls Online. Er is niet bekendgemaakt om hoeveel ontslagen het gaat, maar volgens Bethesda’s vice-president van PR en marketing, Pete Hines, zijn dit soort dingen niet ongewoon bij games van deze schaal. Hines laat daarnaast weten dat de game zes maanden na de lancering inmiddels vloeiend loopt en dat er ook een geweldige community achter staat.

Volgens Hines steekt men nog steeds veel energie in het aanbieden van nieuwe content aan PC gamers en is men zich daarnaast ook aan het voorbereiden op de komende consolerelease. The Elder Scrolls Online zou in juni dit jaar op de PS4 en Xbox One verschijnen, maar werd toen zes maanden uitgesteld. Op de PC en Mac is de MMO al sinds april dit jaar verkrijgbaar. Men mikt er nog steeds op om de game nog dit jaar naar de PlayStation 4 en Xbox One te brengen, al is het maar de vraag of dit nog gaat lukken.