Dit najaar komt LittleBigPlanet 3 uit wat ontwikkeld wordt door Sony XDev Europe. Als opwarmertje verschijnt in oktober eerst Run Sackboy! Run! voor de PlayStation Vita en voor andere mobiele toestellen, zo is via het PlayStation Blog bekendgemaakt. Tijdens het spelen van de game kun je toffe outfits vrijspelen voor LittleBigPlanet 3.

Sackboy wordt op de hielen gezeten door de Negativitron, een stofzuiger die alle creativiteit opzuigt en terug is om een ravage aan te richten in CraftWorld. Om jezelf te ontdoen van dit gevaar kan je eenvoudige tap- en swipe bewegingen maken en zo het einde van een level halen. Er zullen drie bekende LittleBigPlanet levels aanwezig zijn, namelijk The Gardens, The Canyons en Avalonia. Tevens kan je zoveel mogelijk bubbels verzamelen, hiermee kun je nieuwe outfits en upgrades kopen voor jouw eigen Sackboy.

Elk outfit heeft een vermenigvuldiger, waardoor je hogere scores kunt behalen. Zo kun je jouw vrienden weer uitdagen door middel van social features en de stand op het scorebord. Daarnaast bevat de game een uniek missiesysteem, want elke keer als je opnieuw speelt zullen er namelijk nieuwe objectives en challenges zijn om te behalen. Tot slot zijn er nog heel erg veel stickers om te verzamelen waarmee je weer speciale beloningen kan vrijspelen. Hieronder nog enkele screenshots.