Worstelaar CM Punk was één van de grote WWE sterren in de afgelopen jaren en won meerdere kampioenschappen. Het is een grote naam met een fanbase, maar eerder dit jaar raakte hij in een conflict met de WWE en trok zich terug uit de organisatie. Hierdoor pleegde hij contractbreuk en heeft aangegeven nooit meer terug te keren.

Gevolg is dat dit er problemen kunnen ontstaan voor WWE 2K15 waarin CM Punk een grote rol heeft. Vooral in de 2K Showcase die we beschrijven in onze preview van de game. Het schijnt namelijk zo te zijn dat de WWE nog geen royalty’s heeft betaald in verband met zijn aanwezigheid in WWE 2K15. De advocaten van CM Punk hebben een 22 pagina tellend document klaar waarin ze dit aangeven en dat er iets mee gedaan moet worden.

Het is hier dus niet CM Punk die de WWE aan heeft geklaagd, maar zijn advocaten die een betaling willen zien voor het gebruik van CM Punk’s beeltenis. De WWE staat waarschijnlijk in het recht dat afspraken hierover al zijn gemaakt voordat CM Punk vertrok. Deze zaak kan en zal hopelijk aflopen met een sisser, want anders zou het vervelende gevolgen kunnen hebben voor WWE 2K15, zoals uitstel van de game.