Na lang wachten is het haast zover en kunnen we bijna aan de slag met Driveclub. Naast de ‘gewone retailversie’ zal er nog een PS Plus Edition uitkomen. Na de lancering mogen we voorlopig nog flink wat extra content tegemoet zien, zo heeft Jamie Brayshaw, community manager van Evolution Studios aangekondigd.

Sowieso werkt Evoltion Studios aan een gratis update waarbij spelers de beschikking krijgen over onder andere een dynamisch weersysteem en een fotomodus. Door middel van updates zullen er later ook nog gratis extra racetracks bijkomen. Dat is nog niet alles, want de ontwikkelaar zal tot juni 2015 iedere maand wederom geheel gratis, een nieuwe wagen voor in de game beschikbaar stellen. Om het gehele plaatje volledig te maken hebben we hier een kalender van alle DLC pakketten die je zult kunnen gaan aanschaffen.

Deze DLC pakketten bevatten wederom nieuwe wagens en ook Tour Packs, wat uitbreidingen zijn voor de campagnemodus. Elk pakket wat verschijnt bevat nieuwe challenges en biedt je tevens de kans om nieuwe Trophies te halen. De periode waarin deze extra content zal gaan verchijnen zal in november van start gaan en duren tot ergens ‘diep in 2015′. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om een season pass aan te schaffen voor € 24,99 waardoor je, je flink wat geld zult besparen.

Wil je alle DLC namelijk los aanschaffen, dan zal je in totaal (gebaseerd op reguliere prijzen uit de PSN Store) uitkomen op zo’n € 75,84, dat scheelt dus nogal wat. Driveclub zal op 8 oktober exclusief gaan verschijnen voor de PlayStation 4.