http://www.psx-sense.nl/images/file/img_53c95df3c47fc.jpg

Als je de launchweek van de Xbox One naast die van de PS4 legt in Japan, dan zien we een wereld van verschil. De Media Create Sales van vorige week zijn namelijk bekend en daarin is te zien dat de Xbox One een kleine 25.674 keer verkocht is. De PS4 daarentegen, die deed het vele malen beter in haar launchweek in Japan, deze verkocht namelijk 309.154 keer.

Nu is Japan nooit een Xbox-land geweest, maar zijn Sony en Nintendo hier de grote heersers van de game-industrie. Het is alleen wel echt een verschil van dag en nacht, als je ziet dat de Xbox One het daar zo slecht doet. Eerder wisten we ook al te melden dat geen enkele game van de Xbox One vorige week de top 20 wist te behalen in Japan, wat ook al aantoont dat er weinig tot geen animo is voor de console.

Slecht nieuws voor Microsoft dus, maar niet geheel onverwachts, toch kan men bij Microsoft wel een salesboost gebruiken. Qua sales loopt de Xbox One immers ver achter op de PS4, waarbij de PS4 al boven de 10 miljoen zit is de Xbox One nog maar net de 5 miljoen voorbij, wereldwijd.