Vanaf 8 oktober kunnen we eindelijk aan de slag met Driveclub. De langverwachte racegame voor de PlayStation 4 is na lang uitstel bijna verkrijgbaar en zoals de meesten wel weten komt Sony met de speciale Driveclub PS Plus Edition. Dit is een wat uitgeklede versie van de game, die gratis te spelen is voor PS Plus leden. Voor een gereduceerd bedrag kan je dan een upgrade naar de volledige game aanschaffen.

Dit is toch een erg leuk initiatief van Sony en dit geeft PS Plus leden die nog wat twijfelen over de aanschaf van Driveclub ook de mogelijkheid om de game gratis uit te proberen. Er kwamen echter wel enkele verhalen van bezorgde gamers die bang waren dat Driveclub PS Plus Edition één van de twee gratis PS4-games zal worden van de PS Plus update van oktober. Voor deze mensen hebben we goed nieuws.

Fred Dutton van het Europese PlayStation Blog heeft namelijk bevestigd dat Driveclub PS Plus Edition als extra bovenop de reguliere PS Plus update van oktober zal verschijnen. Dit betekent dat Plus-leden in oktober gewoon twee PS4-games, twee PS3-games en twee games voor de PS Vita gratis krijgen en als kers op de taart is Driveclub PS Plus Edition vanaf 8 oktober ook nog gratis te downloaden.

Driveclub will be in addition to you regular PS Plus allocation. There’s loads of content included. Do try it out – I think you’ll have a great time with it, and at no additional cost to your wallet.