Zoals zoveel games tegenwoordig krijgt ook Alien: Isolation een Season Pass en de game zal tevens een aparte ‘Survivor modus’ bevatten. In de video hierboven wordt meer uitleg gegeven over deze nieuwe modus waarin de speler het in een race tegen de klok alleen opneemt tegen de Alien. Je moet het hierbij er levend en wel vanaf zien te brengen om zo het einde van een map te halen, al zal dit niet gemakkelijk zijn.

Er zullen namelijk maar een gelimiteerd aantal items te vinden zijn waarmee je jezelf in leven kan houden. De eerste map genaamd ‘Basement’ is gelijk beschikbaar wanneer je de game bij de lancering aanschaft. Andere uitbreidingen zullen daarna volgen. De eerste DLC verschijnt al op 28 oktober en bevat naast drie nieuwe maps voor deze Survivor modus ook nog speciale uitdagingen, verschillende vijanden en een nieuw speelbaar personage.

Durf je het aan om je survival skills eens goed te testen, dan raden we je aan om de Season Pass aan te schaffen. Deze is nu beschikbaar en hiermee ben je 25% goedkoper uit dan dat als je alle pakketten los koopt. Alien: Isolation verschijnt op 7 oktober voor onder andere de PlayStation 3 en PlayStation 4.