http://www.psx-sense.nl/images/file/img_541b4987e0a70.jpg

Sony weet dat entertainment net zo belangrijk is als dat games dat zijn en daarom zijn ze ook van plan de PlayStation-consoles uit te breiden met meer entertainment functionaliteiten. Alhoewel zaken als DLNA nog ontbreken, plant men wel een TV-streaming service om meer entertainment te kunnen bieden.

Andrew House vertelt aan Wall Street Journal dat zijn divisie bezig is om de service volgend jaar in de US te lanceren. Ze hebben een overeenkomst met Viacom Inc. om meer dan 20 kanalen te streamen, zoals MTV en Nickelodeon.

Streaming is waar Sony goed op inzet, zo zal PlayStation Now volgend jaar ook arriveren in Europa waarmee je PS3-games kunt streamen. Afgelopen donderdag is PlayStation Now (beta) gelanceerd op de PS3 in de Verenigde Staten, eerder was de service alleen beschikbaar op de PS4 en de PS Vita is het volgende platform waar PS Now naar toe komt.

“A streaming-based approach needs to have a very wide funnel of devices, and that inherently means a broad- and manufacturer-agnostic approach,” House noted.