http://youtu.be/owrZHQFjt98

Silent Hills veroverde de Tokyo Game Show reeds met de bovenstaande trailer, maar Kojima en co namen geen genoegen met louter een behoorlijk angstaanjagende video. Zo werd er gisteren een developer panel georganiseerd en gaf de man achter de Metal Gear Solid franchise aan dat Silent Hills wellicht episodisch zal worden uitgegeven.

Bij dezen willen we wel even het woord “wellicht” benadrukken. Kojima vertelde dat zijn team goed gekeken heeft naar de manier waarop televisieseries structureel in elkaar zitten en bijgevolg overweegt om een gelijkwaardig format te gebruiken voor Silent Hills. Het is dus nog lang niet zeker of Kojima effectief deze weg zal inslaan.

Als je het ons vraagt, kan dit best interessant worden. Siren: Blood Curse is het perfecte voorbeeld van een episodische horrorgame die op gepaste wijze gebruik maakt van het format om gamers de stuipen op het lijf te jagen. De Alone In The Dark reboot van enkele jaren geleden heeft dan weer bewezen dat dit concept ook kan teleurstellen.

Fingers crossed, al geven we meesterbrein Kojima maar al te graag het voordeel van de twijfel.