Sherlock Holmes heeft op het witte doek – waar hij gespeeld wordt door de immer charismatische Robert Downey Jr. – zijn tweede adem gevonden en maakt dankzij het fantastische acteerwerk van Benedict Cumberbatch ronduit indruk in de BBC-reeks Sherlock. Op gamevlak is de superspeurder er echter nog niet in geslaagd om het hart van de massa te veroveren.

Dat wil echter niet zeggen dat de games niet de moeite waard zijn. De bovenstaande trailer van Crimes and Punishments, het nieuwste deel in de franchise, ziet er alvast degelijk uit. We krijgen de uitgebreide cast van de game te zien en ervaren vervolgens dat Holmes ook wel eens last heeft van een knagend geweten. Dat klinkt alvast interessant, toch?

In-game zou dit de gedaante aannemen van een moraliteitssysteem. Holmes kan dit keer zelf bepalen of hij de door hem opgespoorde dader kan aangeven of – om wat voor reden dan ook – vrijuit laten gaan. Net als in L.A. Noire zal je soms ook een verdachte moeten aanwijzen, daarbij het risico lopend dat je de verkeerde achter de tralies gooit.

Oké, goed. Wij zijn geïntrigeerd. Op het einde van de maand weten we of Frogware zijn beloftes nakomt.