Ontwikkelstudio Milestone is ondertussen geen onbekende meer op het gebied van racegames. De laatste jaren heeft het Italiaanse bedrijf onder andere WRC en MotoGP games uitgebracht voor verschillende platformen. Vandaag kondigt Milestone een compleet nieuwe game aan, genaamd RIDE. Hiermee gaan ze een hele nieuwe kant van het motorracen op.

RIDE laat de normale circuits voor wat het is en neemt de motorsport mee naar andere omgevingen. De game kent veel variatie in tracks, zo kan je racen op onder andere stedelijke en historische circuits. Deze zijn verspreid over de hele wereld. Er zijn meer dan 100 verschillende motoren beschikbaar in vier verschillende categorieën; Superbikes, Supersports, Naked en Historical.

Voor Milestone is het aanpassen van je motor en coureur erg belangrijk en dit zal dan ook erg veel aanwezig zijn in RIDE. Dit moet er volgens de ontwikkelaar voor zorgen dat de game nieuw en fris aan blijft voelen. Milestone belooft zelfs dat RIDE het concept van motorracegames ‘voorgoed zal veranderen’.

RIDE moet in het voorjaar van 2015 verschijnen voor onder andere de PlayStation 3 en PlayStation 4. Hoewel veel van de voorgaande games van Milestone wel naar de PS Vita kwamen, lijkt het erop dat de handheld van Sony het deze keer zonder moet doen. Er zijn nog geen in-game beelden van RIDE beschikbaar, maar de aankondiging ging wel gepaard met de teaser die je boven dit bericht ziet.