Een game waar veel Star Trek fans watertandend op zitten te wachten is Star Trek Online. Deze game komt aankomende vrijdag uit voor de PC en zal je de mogelijkheid geven om door de fictieve wereld van Star Trek te reizen. Jij beheert in deze MMORPG een eigen schip en kan zo verschillende missies aannemen en je crew verder uitbouwen. De game zal zich afspelen op zowel de grond als in de ruimte.

Executive Producer Craig Zinkievich van ontwikkelaar Cryptic heeft onlangs verteld aan de site CVG dat ze erover nadenken om Star Trek Online naar de consoles te porten. De ontwikkelaar meldt dat ze hun games het liefst op alle platformen willen uitbrengen en ze kijken daarom serieus naar de mogelijkheden voor een console versie van deze game. Ze willen echter wel eerst kijken hoe de game het doet op de PC en als er een versie voor de consoles komt zullen ze rustig de tijd nemen om deze te produceren. Er is dus nog hoop voor de mensen die graag Star Trek Online op hun consoles willen spelen. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte!

“Definitely. We would love to get STO to the console. At launch it will just be available for the PC but here at Cryptic we want our games across multiple platforms. But we’ll have to see how Star Trek does and then secondly we want to do it justice and not hurry something along just to get it on the console.”