Project Morpheus werd begin dit jaar op de Game Developers Conference in San Francisco aangekondigd en op de E3 evenals Gamescom kon iedereen er kennis mee maken. Wij waren na onze E3 ‘speelsessie’ met de technologie nog niet helemaal overtuigd, maar goed, Project Morpheus is nog in ontwikkeling.

Het gaat behoorlijk vlot zo blijkt, want Shuhei Yoshida heeft tegenover Wall Street Journal aangegeven dat de ontwikkeling op dit moment op 85% zit. Dit betekent dat Sony de ontwikkeling bijna klaar heeft en dat zorgt ervoor dat we niet al te lang meer op deze virtual reality bril hoeven te wachten.

Tegelijk gaf Yoshida ook aan dat de kostprijs voor consumenten niet te hoog zal zijn en dat is deels te danken aan technologie dat gebruikt wordt in Project Morpheus, dat we ook terug zien bij bijvoorbeeld smartphones.

Een releasedatum voor Project Morpheus is nog niet bekendgemaakt, maar deze zal in 2014 in ieder geval niet gaan verschijnen. Gezien het percentage waarop de ontwikkeling nu zit lijkt een release in de loop van 2015 het meest realistisch.