http://youtu.be/MPnkFTXsG6c

In 1995 verscheen de eerste WipEout game op de originele PlayStation console, toen nog ontwikkeld door Psygnosis. Dat team werd later een ontwikkelaar van Sony onder de naam SCE Studio Liverpool. Hoe leuk was het geweest als we met de komst van de PlayStation 4 wederom een WipEout game konden verwelkomen en de lijn konden voortzetten? Helaas, Sony trok om onduidelijke redenen de stekker uit de studio en WipEout was plotseling… wiped out.

Toch lijkt het erop dat we in elk geval over een tijd aan de slag kunnen met iets dat lijkt op de welbekende franchise. Een gedeelte van het toenmalige team is namelijk een nieuwe studio gestart onder de naam: R8Games. Zij werken momenteel aan een game die we sinds vandaag Formula Fusion mogen noemen. Voorheen droeg de titel de minder pakkende naam SlamJet Racing, doe maar die andere inderdaad.

De bedoeling met deze game is om uiteraard weer met zwevende voertuigen en veel neon over de baan te rijden, toch zijn er ook wat verschillen. Zo wil R8Games hun titel wat rauwer, krachtiger en technischer maken. Ze bedoelen hiermee eigenlijk dat ze geen idioot futuristische technieken willen gebruiken, maar meer het gevoel willen geven met een echte machine te racen. Hoewel de trailer wel aangeeft dat er ‘alien techniek’ in de game zit… We gaan het allemaal zien!

Hierboven hebben we een trailer voor je van een vroege versie van de game en onderaan vind je ook nog wat screenshots. Over een releasedatum is helaas nog niets bekend, de trailer laat enkel ‘coming soon’ zien. Formula Fusion verschijnt voor de PS4, Xbox One en PC.