http://www.psx-sense.nl/images/file/img_537bc3742cdac.jpg

Destiny is niet de snelst verkopende nieuwe IP dat in West-Europa is uitgebracht, deze ere-titel is namelijk voor Ubisoft met Watch_Dogs. Dit werd gemeld in een persbericht die de deur uit ging voor Bad Blood, een downloadbaar content pakket voor Watch_Dogs.

Ubisoft meldt hierin dat Watch_Dogs de industrie’s snelst verkopende nieuwe IP is in de eerste week en dat dit record nog steeds staat voor alle West-Europese territoria gecombineerd. De data die Ubisoft hiervoor gebruikt is afkomstig van GfK informatie van 14 september voor alle platformen, inclusief PC. Het gaat om de landen UK, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland, Benelux, Scandinavië en Oostenrijk.

Eerder werd gemeld dat Destiny dit record had verbroken, maar Ubisoft bewijst het tegendeel. Watch_Dogs wist als nieuwe IP in de eerste week 4 miljoen exemplaren te verkopen, een record en verkoopaantal dat Activision nog niet weet aan te kondigen. Dat terwijl Destiny eigenlijk de de duurste game ooit gemaakt is.

Ubisoft zelf reageert ook nog even op het nieuws door Activision en Bungie te feliciteren met de positie van snelst verkopende nieuwe IP in enkel Noord-Amerika en UK, maar dat ze trots zijn dat Watch_Dogs de positie weet vast te houden in andere West-Europese landen.

“Congratulations to Activision and Bungie for taking the title in North America and the UK, but Watch Dogs is still going strong and we’re proud of everything that the Watch Dogs team has accomplished so far.”