Final Fantasy XIII was oorspronkelijk voor de PlayStation 2 bedoeld

Met de komst van Final Fantasy XIII dit jaar komt er weer een nieuw deel aan in deze succesvolle franchise. Zoals bekend is dit deel niet meer exclusief voor de PlayStation 3, want deze komt ook uit op de Xbox 360. Misschien is het ook wel interessant om te weten dat de Xbox 360 versie op drie DVD’s wordt uitgebracht, tegenover één Blu-ray Disc van de PlayStation 3 versie.

Maar wat nog veel interessanter is, is het nieuws wat de schrijver Yoshinori Kitase heeft bekend gemaakt in de nieuwe OPM van de Benelux, zo weten wij via Digital Spy. Hij verteld namelijk dat dit deel oorspronkelijk bedoeld was voor de PlayStation 2 en niet voor de PlayStation 3. Hiermee hebben ze eigenlijk anderhalf jaar ontwikkeling verloren van Final Fantasy XIII.

“This time we needed to work extra hard. Final Fantasy XIII was originally meant to be a PS2 title, but we had to switch systems due to the arrival of the PS3. That cost us about one and a half years and was constantly a case of trial and error.”

It’s because of this that we can release both the European as well as the American version barely three months after the Japanese release.”

5 reacties

 1.    260 XP
  AngelEmiel's avatar

  haha, wat n lomp ding, die xdoos

 2.    488 XP
  tigertijger's avatar

  XD die x doos heeft het maar zwaar ben je druk aan het game staat er ineens voor dit deel insert disc two XD lijkt mij zo lelijk nou beter dat die op de ps3 uitkomt ach ja trial and error hoort erbij is wel een redelijk nieuw systeem voor square enix die ps3 het enige wat ik hoop is dat de laadtijden niet zolang worden maar dat er iets te installen valt want dat werkt wel lekker 😀

 3.    6677 XP
  Myx's avatar

  Door de xbox word de ps3 niet volledige gebruikt, echt heel kut.

 4. Anoniem -   
  f's avatar

  lol slaat echt nergens op wat iedereen zegt van xbox enz mja, blu ray heeft nou eenmaal meer ruimte. vind het alleen zielig dat veel mensen die gewoon de duurste console pakken zonder ernaar te kijken, dan ook direct denken dat ie beter is. dan ben je gewoon echt dom xD

 5.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  hun hebben toch wel geweten dat de ps3 eraan kwam??