Destiny maakte hoewel wat minpunten een aardige start wat iets heel groots kan gaan worden, zoals je kon lezen in onze review. In de afgelopen weken hebben veel spelers locaties ontdekt waar ze goed kunnen farmen naar materiaal, maar ook de zogenaamde exploits zijn gevonden. De grootste daarvan is natuurlijk de farmgrot waar we het eerder al over hadden. Bij deze locatie is het zowat kinderspel om allerlei loot en Engrams te verkrijgen doordat de vijanden om een aantal seconden in de grot elke keer opnieuw spawnen. Dit is nu verleden tijd zo meldt Bungie.

De farmgrot is dus gesloten. Je kan er natuurlijk nog wel in, maar ze hebben de spawnrate van de Hives aangepast zodat ze niet meer om de 6 seconden spawnen, maar om de 40. Dit is van toepassing bij meerdere grotten in Destiny namelijk: Skywatch, Forgotten Shore, Ember Caves, Shattered Coast en de Barrens. Bungie heeft de welbekende grot dus eindelijk aangepast en hun reactie op de farmgrot is vrij komisch te noemen, zoals je hieronder kunt lezen.

Destiny: The Cave
The social experience of a cave farming run is amazing: the herding to get a team of Guardians all behind the line and firing in the right direction, the rush to grab the loot, the scramble when the panic wave starts, the beckoning glow from inside the cave. The speed at which the community organized around this activity was inspiring and humbling to us.

But shooting at a black hole for hours on end isn’t our dream for how Destiny is played. Our hope is that social engagement in public spaces is only one part of the Destiny experience. Expect changes soon which decrease the efficiency of cave farming and correspondingly increase engram drops from completing activities.

Nee, zo was het verkrijgen van items in Destiny dus niet bedoeld vanuit Bungie’s hoek en vandaar dat het goed te begrijpen is dat ze deze keuze hebben gemaakt. De ontwikkelaar heeft naast de farmgrot en de respawnrate nog meer wijzigingen gedaan. Zo zul je geen materiaal, zoals ascendant shards, meer krijgen als je items die je krijgt via het Queen’s Wrath Event ontmanteld. Aan de ene kant snappen we dit, maar zo ontneem je wel de mogelijkheid spelers wat sneller materiaal te laten regelen voor upgrades, welke al schaars zijn. Vooral bij degene die al sterke armor hebben en naarstig op zoek zijn naar materiaal voor upgrades.

In de toekomst heeft Bungie verder nog meer veranderingen in petto. Zo zal de loot die je krijgt en dan met name de Engrams worden herzien. Dit vanwege het feit dat dit te willekeurig lijkt. Daarnaast zullen ze kijken hoe ze de momenten wanneer je jouw beloningen krijgt na belangrijke missies of Strikes beter kunnen maken.

De communicatie krijgt ook de aandacht van de ontwikkelaar, want Destiny moet een sociale beleving zijn. Vandaar dat ze gaan kijken naar een optie zodat je makkelijker met elkaar kunt praten. Een voorbeeld hiervan is dat als je via matchmaking een Strike gaat doen makkelijker kan communiceren met elkaar. De Strikes zullen trouwens ook aangepast worden zodat deze minder zwaar zullen zijn.

Op het gebied van wapens zullen er ook aanpassingen plaatsvinden en dit is om de balans te verbeteren. Zo is niet elk exotisch wapen gevoelsmatig bijzonder en Bungie noemt hier zelf de Thorn en Bad Juju als voorbeelden die volgens spelers wat tegenvallen. De ontwikkelaar zegt hierbij dat de tijd nog wel komt voor die wapens. Wij hebben zelf het laatstgenoemde wapen in bezit en kunnen zeggen dat ze gelijk hebben. Upgrade dat wapen, want dan heb je een erg accurate Pulse Rifle. Deze zal nadat je de laatste vijand hebt gedood automatisch kogels genereren en je magazijn bijvullen, waardoor je niet hoeft te herladen.

Auto Rifles worden aangepast op sterkte, want deze zijn momenteel op de langere afstand te sterk wat niet de bedoeling is, aldus Bungie. Dit wapen moet op de medium tot korte afstand effectief zijn en nu verslaat hij in sommige situaties de Pulse en Scout Rifles wat niet helemaal klopt. Dat laatste wapen zal op de langere afstand juist weer sterker worden in de toekomst. Verder worden de shotguns gewijzigd zodat deze niet te sterk zijn op langere afstand, wat nu wel het geval is. Al deze wijzigingen kun je dus in de komende weken verwachten.

Update: Er is een nieuwe farmgrot gevonden, zie de video hieronder.