Techland zit hoogstwaarschijnlijk op een pareltje te broeden op hun kantoor. De nieuwste titel van de ontwikkelaar genaamd Dying Light is één van de meest geanticipeerde games van 2015 en zal eind januari verschijnen. We hebben inmiddels al tientallen video’s gezien, maar ook deze nieuwe ‘Be the Zombie’ trailer mag weer beloond worden met een compliment.

We zien in deze trailer de vorige week aangekondigde Night Hunter, een zombie die je als speler zelf zal kunnen besturen in de multiplayer. Hoewel, dan moet je de game wel eerst pre-orderen als je van deze functie gebruik wilt maken. De verwachting is echter dat dit maar tijdelijk zal zijn en je, wellicht tegen een kleine vergoeding, vervolgens ook gebruik zal kunnen maken van de Night Hunter.

Maar wat of wie is de Night Hunter nou eigenlijk? Dit wezen is een gemuteerde zombie en dat is voor de Night Hunter in positieve zin. Hij is razendsnel, bijzonder dodelijk en kan van dak naar dak slingeren. Als speler kun je de vaardigheden van je Night Hunter ook verbeteren en versterken. Het leuke aan het spelen met deze zombie is het feit dat je online games infiltreert. Op een willekeurig moment kun je ervoor kiezen aan de slag te gaan met de Night Hunter en stap je een online game binnen, reken maar dat de andere spelers daar even van zullen schrikken.

Sowieso is de multiplayer van Dying Light er eentje waar veel moeite en aandacht in zit. Meer dan 50 uur aan gameplay, een coöperatieve modus voor vier spelers en een volledige dag- en nachtcyclus. Tel daar nog eens de Night Hunter bij op, die elk moment kan opduiken, naast de duizenden andere zombies en je hebt een rijkgevulde ervaring.

“The game is absolutely huge as it is, but to provide the ultimate zombie survival experience, we added an extra element of unpredictability to our nighttime gameplay. Online players can face the threat of a possible invasion of their game by the Night Hunter, an extremely powerful, human-controlled zombie mutation.

“These invasions are an inherent part of Dying Light, available on all platforms for all online players from day one.”